Tasuta tarne tagab tellimus al. 29 €

Turvaline ostukeskkond ja kiire tarne

Soodsad pakkumised

Miks on oluline hoolitseda oma igemete eest? 

Miks on oluline hoolitseda oma igemete eest? 
23. jaanuar 2024 3 min lugemist

Miks on oluline hoolitseda oma igemete eest? 

Suutervis on osa üldtervisest ning igemed mängivad selles olulist rolli. Igemete ülesandeks on toetada ja moodustada hammaste ümber tiheda tihendi, mis aitab hoida hambad kindlalt paigal. Seetõttu on igapäevane hoolitsus igemete eest oluline hea suu tervise tagamisel. 

Halb suuhügieen ja ebapiisav tähelepanu igemetele võivad põhjustada mitmeid probleeme, sealhulgas infektsioone, põletikku ja ka verejooksu. Raskematel juhtudel võib see viia hammaste liikuvuseni ja isegi nende väljalangemiseni. Seega on oluline teada, kuidas korralikult hoolitseda oma igemete eest, et säilitada suuõõne hea tervis. 

Kas tead, kuidas oma igemete eest korralikult hoolitseda? Siit artiklist saate teada, miks on oluline pöörata tähelepanu igemetele ja suu pehmetele kudedele sama palju või rohkemgi kui hammastele endile.  

Igemehoolduse tähtsus. Periodontaalne haigus, tuntud ka kui igemehaigus, on põhjustatud hammaste biokile moodustumise eest vastutavate mikroorganismide tegevusest, mis teie suuõõnes kuhjumisel võivad põhjustada infektsiooni. See omakorda kutsub esile immuunsüsteemi reaktsiooni, põhjustades põletikku ja muid ilminguid, mis on seotud ebamugavuse ja valuga suus.  

Igemete eest hoolitsemata jätmine võib põhjustada tõsiseid igemehaigusi, nagu gingiviit ja paradondiit 

Gingiviit on igemete põletik, millega sageli kaasneb harjamise ajal veritsus ja halb hingeõhk. See juhtub siis, kui hammastele moodustunud biokile ei ole harjamisega korralikult eemaldatud. Bakterid kogunevad hamba ja igeme vahele, põhjustades infektsiooni.  Parodontiit tekib igemepõletiku progresseerumisel ning infektsioon levib igeme- ja luudkudedesse, põhjustades hammaste liikuvust ja võimalikku väljalangemist.  

Kuigi parodontiidi nähud ja sümptomid on sarnased igemepõletiku omadega, on oluliseks erinevuseks sümptomid nagu igemete taandumine, tugev valu igemete puudutamisel ja liikuvad hambad. Kui haigus on kaugele arenenud, on igemete tervist väga raske taastada. Seetõttu rõhutavad hambaarstid igemete hoolduse tähtsust suu tervises. 

Kuidas igemehaigusi ära tunda?  Tervete igemete tunnuseks on heleroosa värvus ja tugev kinnitus hammastele. Haiguse ja infektsiooni tunnusteks võivad olla paistes, veritsevad ja punakad igemed. Regulaarsed hambaarsti visiidid võimaldavad varases staadiumis avastada parodondi haigust ja ennetada selle raskemaid tagajärgi. Mida varem probleem avastatakse ja igemekahjustuse põhjused kindlaks tehakse, seda parem on patsiendi prognoos.  

Näpunäiteid tervete igemete jaoks  

Parim viis tervete igemete säilitamiseks on eeskujulik kodune suuhügieen koos regulaarse hambaarsti või hügienisti külastusega. Korralik ja regulaarne suuhügieen aitab ennetada kõiki hammaste ja igemetega seotud haigusi.  

Igemete hooldus algab õigest harjamistehnikast. Valige pehmete harjastega hambahari ja vältige äkilisi liigutusi ja liiga tugevat survet, mis võivad igemeid kahjustada. Oluline on igapäevane harjamine 2-3 korda päevas ja minimaalselt 2 minutit.  

KIN tootesarja valikus on KIN B5 hambapasta ja KIN B5 suuvesi, mis koos moodustavad tervikliku komplekti igemete igapäevaseks hoolduseks. Ning KIN Gingival Complex sari nendeks juhtudeks, mille puhul hambaarst/hügieenist  soovitab kasutada kloorheksidiini sisaldavaid tooteid.  

Tuletame meelde, et oma igapäevast suuhügieeni saad täiendada suuvee kasutamisega. Suuvesi mitte ainult ei aita säilitada värsket hingeõhku, vaid kõrvaldab ka mikroorganismid kohtadest, kuhu hambahari ei ulatu. 

Täiusliku igemehoolduse jaoks vali KIN B5 või KIN Gingival Complexi sari!

Ära unusta tervislikku ja tasakaalustatud toitumist ning regulaarselt hambaarsti juures kontrollis käimist. Nende juhiste täitmisel saad vältida igemeprobleeme ja nende tekkimisel kiiret ravi. Proteesikandjad peaksid igemete tervist eriti hoolikamalt jälgima.  

 Kirjandus: