Tasuta tarne tagab tellimus al. 29 €

Turvaline ostukeskkond ja kiire tarne

Soodsad pakkumised

Hambahoolduse levinud vead ja nende vältimine

Hambahoolduse levinud vead ja nende vältimine
18. august 2023 2 min lugemist

Hambahoolduse levinud vead ja nende vältimine

Halb suuhügieen on peamine põhjus igemeprobleemide ja hambahaiguste tekkimisel, kuid seda saab ennetada, rakendades hambasõbralikke suuhügieeni tavasid. Hambaid harjates kiputakse sageli tegema erinevaid vigu, kuid kui neid vigu märkame ja teadlikult parandame, saame edukalt suurendada suuhügieeni tõhusust nii enda kui ka oma lähedaste puhul.

Valed tööriistad

Oluline on alustada igapäevast hambahooldust õigete hambahooldusvahendite valikuga. Vali pehmete harjastega hambahari, mis tagab õrna hambahoolduse. Väldi kõvade harjastega hambaharju, kuna need võivad kahjustada igemeid ja hambakaela. Samuti pane tähele hambapasta valikut – otsi sellist, mis sisaldab piisavalt fluoriidi. Fluoriid tugevdab hambavaapa, kaitseb hambaid bakterite eest ning aitab ennetada hambakaariese teket. Veendu, et hambapasta fluoriidisisaldus oleks vähemalt 1000-1450 ppm.

Ebapiisav harjamine

Sage probleem on kiirustades läbiviidud ning seega ka pealiskaudne hambapesu. Tagamaks terved hambad ja hea suuhügieen, arvesta hommikul ja õhtul hammaste pesemisele 2-3 minutit. Suu võib jaotada neljaks osaks ning igaühele pühendada 30 sekundit harjamist. Et aeg mööduks kiiremini, harja hambaid näiteks muusikat kuulates- minu lemmiklaulu pikkus=hambapesu aeg. Nipp! Nutikad telefonirakendused võivad aidata harjamisaega mõõta ja meelelahutuslikumaks muuta. Ära unusta ka keele puhastamist – see aitab hoida värsket hingeõhku.

Harjaga tuleb teha pigem ringikujulisi või vibreerivaid liigutusi. Puhastage kindlasti ära hamba kogu pind. Kõige parem on, kui harjapea jõuab iga liigutuse juures igeme peale välja

Liiga tugev harjamine

Väldi liiga jõulist harjamist, mis võib kahjustada hambaemaili ja paljastada tundliku dentiinikihi. Kasuta pehmete harjastega hambaharja ning hoia seda käes nagu pliiatsit 45-kraadise nurga all. Liiguta hambaharja õrnade edasi-tagasi liigutustega, keskendudes kõikidele hammastele.

Hambaharja vahetamisega viivitamine

No natuke turritavad harjased...ah käib veel küll...Kas tuleb tuttav ette? Tegelikult aga kui hambaharja harjased kaotavad elastsuse ning kaldusid väljapoole, ei puhasta nad enam hambapinda tõhusalt. Vaheta hambahari välja, kui see juhtub, ent rusikareegel ütleb, et seda tuleks teha hiljemalt iga kolme kuu tagant. Hoia varuks mitu hambaharja, et saaksid vana harja uue vastu mugavalt välja vahetada kohe kui vajadus tekib. Pärast iga kasutuskorda loputa hambahari põhjalikult sooja vee all ning lase kuivada püstises asendis. KIN hambaharjadel on kaasas ka hügieeni tagav harjaste kaitsekork.

Õige hambahooldus on oluline tervete hammaste ja igemete säilitamiseks ning hea üldise suuhügieeni tagamiseks. Proovige muuta õige hambahooldus oma igapäevaseks rutiiniks. Paari kulutatud lisaminuti eest on hambad teile väga tänulikud!